Dragoș-Valentin Neacșu este Vicepreședintele Asociației O Țară Ca Afară. Deține o experiență profesională în domeniul administrării investițiilor și a piețelor financiare, întinsă pe aproape trei decenii, în prezent în calitate de membru independent al Consiliului Bursei, membru al Comitetului de Audit, precum și membru independent în Consiliul de Administrație al SE Electrica S.A. și membru al Comitetului de Audit și Risc. Dragoș este director executiv al Asociației GS1 România, parte a unei rețele internaționale ce reunește 115 asociații naționale non-profit, cu o activitate de elaborare și promovare a standardelor de codificare, serializare și trasabilitate în comunicarea de afaceri pe întreg lanțul de valoare al activităților economice.

Dragoș a deținut o singură funcție de demnitate publică, în 2005, în calitate de secretar de stat și șef al Trezoreriei Statului în cadrul Ministerului Finanțelor Publice, perioadă în care a condus eforturile de obținere a ratingului „investment grade”, în premieră, din partea JCRA și S&P și a introdus calendarul trimestrial al emisiunilor titlurilor de stat, cu definirea maturităților standard pe termen mediu și lung, în moneda națională (3,5 și 10 ani), a făcut parte din echipa de negociere a parteneriatului strategic cu Banca Mondială și din grupul de lucru pentru înființarea Fondului Proprietatea, a condus echipa de negociere a acordului de stingere a datoriilor statului Irak față de România (1 miliard USD). În această perioadă, a reprezentat România în instituții financiare multilaterale (Banca Consiliului Europei – BDCE, Black Sea Trade and Development Bank – BSTDB).

De aproape două decenii, Dragoș este activ în promovarea antreprenoriatului social și a inițiativelor de crowdfunding. Este membru din 2011 și face parte din Consiliul Director al Fundației Romanian Business Leaders (2017-prezent).